Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

300 iskolában lesz iskolarendőr, nem 500-ban

Létrehozva:

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a digitális oktatásról is beszélt.

Jól vizsgázott a digitális oktatás, jól működött az állami Kréta digitális adminisztrációs rendszer, mondta el Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Ugyanakkor a következő tanévet ismétléssel kell majd kezdeni. A június 2-án indult korrepetáló, felzárkóztató iskolai tevékenységeken 36 ezer diák vett részt június 4-én.

De akármennyire is jól működött a rendszer, vissza kell térni a személyes oktatáshoz. A járvány nem fogja érinteni az új NAT szeptemberi bevezetését. Az új tankönyvek terén pedig a lektorálás zajlik. Hajnal az érettségit sikertörténetnek nevezi, mindenki a kellő óvatossággal állt hozzá.

Az iskolaőrség, -rendőrség felállításáról azt mondja, csak 300 intézményben lesznek – korábban 500-ról volt szó. „Nem lesz mindenütt iskolaőr, a tervek szerint mintegy háromszáz érintett iskolánkról van szó. Sajnos egyre több az atrocitás az iskolákban, és az olyan helyeken, ahol ilyen problémák vannak, minden bizonnyal örülni fognak az iskolaőrnek. Az iskola rendőre program is nagyon sikeres, például a reggeli érkezésnél a gyermekek védelmét szolgálja”.

A Pesti Hírlap cikke is arról írt, 2012-ben már megpróbálkoztak az iskolarendőrséggel, de nem találtak elég nyugdíjas rendőr jelentkezőt.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink