Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Se a rendőrség, se a honvédség nem tud róla, mit kerestek harci járművek Mészáros Lőrinc bicskei tavánál

Létrehozva:

A belügy- és a honvédelmi minisztert se érdekli különösebben, hogy miként kerülhetnek Magyarország területére olyan katonai eszközök, amelyek nem tőlük származnak.

Vadai Ágnes DK-s képviselő kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert arról, hogy „mit kerestek harci járművek egy magánbirtokon”, miután a Magyar Hang beszámolt arról, 2 harci jármű is parkolt egy bicskei tónál, amely Mészáros Lőrinc egyik cégének, a Búzakalász 66 Kft.-nek tulajdonában van 2014 óta.

  • Pintér Sándor azt válaszolta, hogy „a belügyminiszter által irányított szervek a kérdés tárgyát érintő harcjárműveket nem üzemeltetnek és nem értékesítettek”.
  • Benkő Tibor pedig úgy felelt az írásbeli kérdésre, hogy „a drónfelvételen látható egyik jármű sem tartozik a Magyar Honvédség kötelékébe, és tőle senki sem vásárolt ilyen eszközöket”.

Hadházy Ákos képviselő a fotók megjelenésekor úgy reagált,

„Vagy ennyire félnek, vagy szeretnek katonásat játszani.”

Security Check Required

No Description

A Magyar Narancs azt írta, megfelelő engedélyek birtokában bárki beszerezhet magának harci járműveket. A HVG cikkében megszólalt egy katonai szakértő, aki azt mondta, „bizonyára nem arról van szó, hogy Mészáros úr így védené meg magát az esetleges ellenséges behatolóktól, hanem inkább saját tóparti élményparkot rendez be.

Egy ilyen nehéz járművel remekül lehet csapatni a terepen,

s közben igazi katonai élményt átélni a szűk ablakok mögött rázkódva.”

Legnépszerűbb cikkeink