Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egyre kevesebb a szabadstrand a Balatonon

Létrehozva:

Az önkormányzatok ugyanis belépőt szednek az eddig ingyen használható fürdőterületeken, hogy pótolják a kormány által a járványra hivatkozva elvont bevételeket.

A narancs.hu írja, számos, a széles közönségtől már elzárt partszakaszon 1500-1700 forint a napijegy, de aki nagyobb luxusra vágyik, annak 4500 a beugró a Club Tihany strandjára. Ez azért is baj,  mert fogynak a szabad strandok.

Az északi parton a legtöbb strand fizetős.

A déli oldalon, ha egyre kevesebb is a szabadstrand, de azért még akad jó pár, Örvényes és Tihany kivétel ez alól.

„Kitiltottak Társasága – siófoki sejt”nevű Facebook-oldal ezt írta:

„Siófokig, Budapestről 2200 forint a teljes áru vonatjegy. Aki „csak” strandolni szeretne, érdemes Szabadifürdőnél, Balatonszéplak-felsőnél vagy Balatonszéplak-alsónál leszállni. Ezekről a helyekről 300 méter sétával elérhető a Balaton. Ha csak egynapos balatoni kalandra van idő, este vonattal kényelmesen vissza lehet menni a fővárosba. Parkolóhely is van a szabadstrandoknál ingyenes, de ki akar az M7-esen aszalódni, ha olcsóbban és kényelmesebben megoldható egy napi csobbanás? (…) De Siófokról nem nézik ki azt sem, aki hűtőtáskával ül le a szabadstrandra…”

Security Check Required

No Description

Mint azt a Pesti Hírlap is megírta, Fonyódon a szabadsrandoknak járó állami forrásból felújított fürdőhelyek is fizetősek lettek.

Fonyód összesen 107 millió forint állami támogatást nyert el két szabadstrandjának felújítására. Azonban a felújítás után a fizetőssé váltak annak ellenére, hogy Hidvégi József polgármester korábban kijelentette, nem lesznek.

Legnépszerűbb cikkeink