Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Akácfával tömte be egy méhész a védett gyurgyalagok költőhelyét

Létrehozva:

Egy söjtöri homokbánya területén fészkelt számos fokozottan védett gyurgyalag, ám azok nem tudtak se kijutni a fészkekből, sem be nem tudtak menni, mivel azokat egy 41 éves férfi akácdarabokkal eltorlaszolta. Egy madár elpusztult.

A bányában 15 darab üreget akácfával zártak el, így az ott tojásokat költő madarak ki,- és bejutását megakadályozták. A lezárt fészkekben egy elhullott tojó madár és több tojás is volt.

A bejelentés alapján nyomozó rendőrök eljutottak egy homokbánya közeli méhészetbe, ahol megtalálták azoknak a fadaraboknak a maradványait, amelyekkel eltorlaszolták a madarak költőhelyeit. A méhek gazdája elismerte, hogy a fészkeket ő zárta el azért, hogy a madarak ne tudjanak belefészkelni, mivel azok a közelben található

méheit folyamatosan megeszik.

A gyurgyalag méhészmadár, 1982. óta fokozottan védett Magyarországon. A férfi tettével a tojásokból kikelő fiókákat is elpusztította volna, ha azt időben nem fedezi fel egy természetvédelmi őr.

A körzeti megbízottak az elkövetőt elfogták és előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit fokozottan védett élő szervezet egyedére elkövetett természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, aki beismerő vallomást tett. (Police.hu)

Legnépszerűbb cikkeink