Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

9,3 milliárdos pályázatot nyert Palkovicséktól a kormányközeli Századvég

Létrehozva:

A kutatóintézet 9,3 milliárd forintért adhat tanácsokat az innovációs minisztériumnak. Nem először dolgoznak a kormánynak. 

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Konjunktúrakutató Zrt. közösen nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kormányzati szakpolitikai tanácsadásra kiírt közbeszerzését, írja a 24.hu az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer adatai alapján. A 2020 és 2022 közötti időszakra vonatkozó megbízás értéke nettó 9,3 milliárd (bruttó 11,8 milliárd) forint. A cég kutatásokat végez itthon és Európában.

Az innovációs minisztérium legutóbb 2015 októberében kötött a mostanihoz hasonló, 40 hónapos időtávra szóló, szakpolitikai tanácsadásra vonatkozó keretmegbízást, amelyet szintén a kormányhoz köthető Századvég nyert el, akkor nettó 4,8 milliárd forintért.

A Századvég a konzorcium állandó alvállalkozóként segíti az évente tízmilliárdos tételben az állam kommunikáción, egyebek mellett a Soros-plakátokon is dolgozó Balásy Gyula cégeit is.

A Századvég Alapítványt 1985-ben hozta létre Stumpf István, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere. 2005-től Giró-Szász András volt az alapítvány ügyvezetője, aki 2011 és 2014 között kormányszóvivőként dolgozott. De a londoni nagyköveti posztról hazatérő Szalay-Bobrovniczky Kristóf is a Századvég Alapítványnál és a Századvég Gazdaságkutatónál is vezető pozíciót töltött be.

Legnépszerűbb cikkeink