Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Legalább 600 ápoló halt meg a járványban világszerte

Létrehozva:

A valós szám ennél jóval nagyobb is lehet, mert sok országból nincsenek adatok. A fertőzött ápolók száma akár 450 ezer is lehet.

Világszerte legalább hatszáz egészségügyi ápoló hunyt el a koronavírus-járvány következtében, és 230 ezren fertőződtek meg a vírussal – közölte az Ápolók Nemzetközi Egyesülete.

Howard Catton, az ICN elnöke szerdán Genfben elmondta, a tényleges számok ennél jóval nagyobbak lehetnek. A fertőzött ápolók száma globálisan akár 450 ezer is lehet, mivel sok országból nincsenek adataik.

Catton hangsúlyozta, nemcsak az ápolók, de a velük érintkező páciensek is veszélybe kerülnek a roppant fertőzőképes kórokozó által. Felszólította ezért az egyes országokat, hogy rendszeresen dokumentálják az egészségügyi személyzet körében a fertőzéseket, mert csak így lehet választ adni olyan fontos kérdésekre, mint hogy az egészségügyi rendszer melyik részében különösen jelentős a fertőzöttek száma, illetve milyen óvintézkedések bizonyulnak hatékonynak.

A betegápolás nyilvánvalóan a világ legveszélyesebb munkakörei közé tartozik a jelenlegi körülmények között – hangoztatta Catton.

ICN 130 ország ápolói egyesületének ernyőszervezete, saját közlése szerint többmilliós tagsággal. (MTI)

(Képünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink