Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kövér szerint Karácsony trianoni kezdeményezése nem őszinte, de az elmúlt évszázad teljesítményére kell koncentrálni

Létrehozva:

A trianoni évforduló kapcsán adott interjút az Országgyűlés elnöke a Magyar Nemzetnek.

Kövér Lászlóval a mai számban jelent meg interjú. Íme, az Országgyűlés elnökének gondolatai:

A trianoni országvesztés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája. Először vérrel, utána az ország kétharmadával fizettünk amiatt, hogy komolyan vettük, miszerint mi vagyunk a keresztény Nyugat védőbástyája.

A mostani évfordulón a trianoni döntést követő egy évszázad teljesítményére kell koncentrálni.

A szétszakított országrészek külön-külön és együttesen is olyan teljesítményt tettek le a világ és azon belül Európa asztalára, amely jogos büszkeséggel tölthet el bennünket.

A nyugat-európai államok a történelem során lenézéssel tekintettek Közép-Európára.

Ezért nem gondolják, hogy ami jár a baszkoknak, a Belgiumban élő németeknek vagy a Finnországhoz tartozó Aland-i svédeknek, az jár a határon túli magyaroknak. Háttérbe szorulnak a „nemi eltévelyedés” megszámlálhatatlan változatának elfogadtatásáért egyszerre agresszív és alattomos kampányt folytató mozgalmak, vagy az illegális bevándorlók ügye mögött.

A magyar baloldal újra és újra rátámad a saját nemzetére.

Karácsony Gergely egyperces megállásra kérte a fővárost a diktátum aláírásának időpontjában, de ez nem őszinte. Karácsony Gergely politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban mindig kilóg a” balliberális lóláb”.

Legnépszerűbb cikkeink