Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kocsis Máté: csúsztat az ellenzék, ha felpanaszolja, hogy nem kaphat szót a trianoni emléknapon

Létrehozva:

Csak a vita nyitányán, a holnapi emlékülésen nem kapnak szót, de itt a kormánypártok se kapnak, csak a közjogi méltóságok, mondja a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője közölte, a trianoni emlékülésen nem csak az ellenzéki, hanem a kormánypárti frakciók sem kaphatnak szót.

Kocsis arra reagált, hogy a baloldali képviselők tiltakoztak az egyoldalúság ellen, amiért csak a (kormánypárti) Kövér László házelnök és a (kormánypárti) Áder János államfő beszélhet a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján rendezett ülésnapon.

A frakcióvezető szerint hamis az az állítás, hogy az ellenzék nem szólalhat fel a politikai nyilatkozat parlamenti vitájában: az ugyanis a jövő héten lesz, és bárki hozzászólhat.

Az ellenzék viszont azt sérelmezi, hogy akkor már jóval kevesebb emberhez juthat el a véleményük.

Kocsis Máté

Ám legyen! Azt reméltem, hogy Trianon 100. évfordulóján nem szít a … baloldal politikai vitát, de megtette, ezért most reagálok, még akkor is, ha az alkalom miatt nem épp ízlésem szerint való. Harsányan (és persze hamisan) azt terjeszti a liberális média, hogy a baloldali képviselők nem szólalhatnak fel a trianoni évfordulóra íródott politikai nyilatkozat parlamenti vitájában.

Legnépszerűbb cikkeink