Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Csak a Facebookon és a YouTube-on lesznek megemlékezések Trianon 100. évfordulóján

Létrehozva:

Ma este klippremierrel kezdődik az online programsorozat.

Miközben az Országgyűlés emlékülésén csak kormánypárti képviselők szólalhatnak fel, addig az interneten emlékezik a magyarság a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán az MTI-vel. Mint írta, az összetartozás napjának előestéjén, vagyis

ma este 20.00 órakor a Facebookon klippremier lesz: a Hazám, hazám – az összetartozás dala hangzik el.

Június 4-én, csütörtökön a Nemzeti Ünnepek és Emléknapok YouTube-csatornáján reggel 8 és 10 óra között az alábbi programok lesznek láthatók:

  • dokumentumfilm a trianoni békediktátum aláírásáról;
  • dokumentumfilm a Trianonnal kapcsolatos Új világ születik időszaki kiállításról;
  • Koltay Gábor: Trianon dokumentumfilm; Budai Cukrászda (1935) játékfilm;
  • Erdély – Gyergyószentmiklós: Bagossy Brothers Company roadmovie-ja;
  • Vajdaság – Rúzsa Magdi roadmovie-ja.

Trianon 100 – Összetartoz(t)unk, összetartozunk!

Készült a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a trianoni békeszerződés 100. évfordulójára.

Délelőtt 10 órától Balogh Gábor történész tart rendkívüli történelem órát a békediktátum aláírásának történetéről és következményeiről. 12 órától koncertek veszik át a főszerepet a YouTube-csatorna lejátszási listáján és a művészek saját csatornáin.

Szvorák Kati, Caramel, Miklósa Erika, Novák Péter, Keresztes Ildikó, Dér Heni és Takács Nikolas, Pál István „Szalonna”, Ákos, a Ghymes Együttes, az Ismerős Arcok és a Csík Zenekar ad online koncertet.

A megemlékezés 22.00 órakor zárul, Tolcsvay László az alkalomra szerzett dalával.

Egy percre leáll a tömegközlekedés Budapesten csütörtökön Trianon miatt

Az autósokat is arra kérik, álljanak meg Trianonra emlékezve. A Budapesti Közlekedési Központ emlékeztetett, Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor álljon meg mindenki egy percre, hogy közösen emlékezzünk Trianonra. Ebben az időpontban az utasok egy egyperces megemlékezést hallgathatnak, amelynek idejére […]

Legnépszerűbb cikkeink