Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

120 milliós nyereséget hozott össze Mészáros Lőrinc feleségének tévéje

Létrehozva:

Átlag 774 ezret keresnek a Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla 100 százalékos tulajdonában lévő tévés cégnek dolgozók.

Mészárosné 2019. március 29-én távozott az Echo Televízió éléről. A Media Vivantist 2019 áprilisában, 5 millió forintos alaptőkével jegyezték be, fő tevékenységeként a film, video- és televízióprogram terjesztésével, de ugyanúgy képes műsorgyártásra, hangfelvétel készítésére és kiadására, valamint médiareklámok hirdetési idejének és helyének értékesítésére, tartós bérbeadásra vagy viszonteladásra.

A cég első éves beszámolója szerint az április 3-tól december 31-ig tartó időszakot tárgyaló dokumentum egyből nagy sikert hirdet: Mészárosnéék működésük első, nem is teljes évében 120 millió forint nyereséget hoztak össze. Ebből azonban Mészárosné egy fillért sem vett ki, mind ment az eredménytartalékba.

A beszámolóból az is kiderül, a cég fennállásának kilenc hónapja alatt 216 millió forint ment el a bérekre, ez 31 dolgozójukkal számolva

774 ezer forint átlagfizetést jelent.

A dokumentum szerint a vezető tisztségviselők tiszteletdíjat vagy munkabért kaptak, az igazgatóság tagjainak tiszteletdíja 15,3 millió volt (ez a személyi jellegű egyéb kifizetések között jelenik meg), munkabérük pedig 18,7 millióra jött ki, vagyis a Media Vivantis tetején ülők 9 hónap alatt összesen 34 millió forintot vittek haza. (Mfor)

Legnépszerűbb cikkeink