Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Müller Cecília: lecsengőben van a járvány Magyarországon

Létrehozva:

Folyamatosan laposodik a járványgörbe, a rendőrök ellenőrzik a határokat és a kulturális programokat – ezek hangzottak el az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján.

Az eddigi, heti adatok szerint egyértelműen lecsengőben van a járvány Magyarországon – mondta Müller Cecília az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján. Elemzése szerint a március 4-i első megbetegedések után fokozatosan emelkedett a görbe, a 10. héten 9, a 11. héten 30 megbetegedést, majd az ezt követő hetekben 100, 200, 300 körüli új fertőzést regisztráltak, a csúcs pedig a 15. héten volt, ekkor 712 ember fertőződött meg. A 16. héttől folyamatos csökkenést látnak. Az országos tisztifőorvos kiemelte:

10. napja lefelé megy a járványgörbe.

Hozzátette: minden nap elemzik a koronavírus-adatokat, ha esetleg gócpont alakulna ki, azonnal tudjanak cselekedni.

Lakatos Tibor rendőr ezredes is színre lépett, mint mondta, a járvány elleni védekezés újabb szakasza kezdődött, így a rendőrök munkája is átalakult. Azokat a határátkelőket ellenőrzik, ahol korábban korlátozásokat vezettek be a beutazással kapcsolatban, emellett kiosztják a házi karantént elrendelő határozatokat és figyelemmel kísérik a programok biztonsági intézkedéseinek betartását. Hozzátette, a pünkösdi hétvégén keveset kellett intézkedniük.

Jelenleg 852 embert figyelnek házi karanténjuk alatt az elektromos rendszeren keresztül.

Legnépszerűbb cikkeink