Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

18 év után szabadult Kaiser Ede

Létrehozva:

Fotó: Atv

A 2002-es, 8 áldozatot követelő móri bankrablásért ítélték el, de később kiderült, nem ő követte el, más bűntettekért kapott 18 évet.

Kicsivel több volt, mint ami jólesett – ezek voltak a most 41 éves Kaiser Ede első szavai a szabadulása pillanatában, írja az ATV. 18 év után jött ki a börtönből, a férfit tévesen ítélték el a nyolc emberéletet követelő móri mészárlás miatt, később azonban felmentették. Más bűncselekmények miatt azonban 18 évet kapott.

A móri bankrablás 2002. május 9-én történt, a bankrablók 8 embert öltek meg. 2002. július 24-én letartóztatták Kaiser Edét és Hajdú Lászlót, akik a rendőrség szerint alaposan gyanúsíthatók voltak a bankrablás elkövetésével. A nyomozás 2003 decemberéig tartott. Őket 2004-ben elítélték.

Később kiderült, az igazi elkövetők mások voltak: Nagy László verziója szerint ő vezetett, egy Radó nevű szerb bűnöző és Weiszdorn Róbert ment be a bankfiókba. Weiszdorn vallomása szerint a rablást Nagy tervelte ki, és ők ketten hajtották végre. A bankfiókban Weiszdorn lőtt rá a biztonsági őrre, majd kiállt a bankfiók ajtajába, és elküldte az időközben a fiókba betérni akarókat.

Eközben Nagy a fiók ügyfélterében agyonlőtte az ott tartózkodó további hét embert. 2007. július 13-án Nagy László, még a bírósági tárgyalás és ítélet előtt, börtöncellájában öngyilkosságot követett el. 2008 decemberében az elsőfokú bíróság Weiszdorn Róbertet életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, az elítélt legkorábban 30 év letöltése után bocsátható szabadlábra. Az ítéletet 2010. december 9-én a másodfokú bíróság súlyosbította, 40 évre emelte a minimálisan letöltendő büntetést.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink