Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán Viktor: A magyar futball maga a művészet

Létrehozva:

Orbán Viktor a Puskás Stadion átadójának reklámjában

Felcsúton mondta ezt a miniszterelnök, aki a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem közös, Labdarúgás és tudomány című könyvének bemutatóján vett részt.

„A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára”

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója szombaton, Felcsúton, ahol bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet, írja az MTI. A Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem együttműködésében született könyv bemutatóján a kormányfő így beszélt:

„Talán nem véletlen, hogy Trianon után volt a magyar futball első aranykora, majd a második világháborút követően, az ötvenes években az Aranycsapat időszaka. Akkoriban a zöld gyepen a megszálló ország csapatát is le lehetett győzni, tehát a futballt a kultúra és a történelem részeként kell kezelni.”

Orbán Viktor szerint „a magyar futball alapvetően a zseniális megsejtések és ihletettség története, vagyis maga a művészet, a futball maga az élet, igazságos, nyílt sisakos játék, amelyet szabályok mentén vívnak a felek és mindig a pályán dőlnek el a dolgok”.

Legnépszerűbb cikkeink