Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az afroamerikai George Floyd halála miatt tüntettek, valaki közéjük lőtt, egy ember meghalt

Létrehozva:

Fotó: Luigi Morris / Shutterstock.com

George Floydot egy fehér rendőr ölte meg, valaki a halála miatt tüntető tömegbe lőtt Detroitban – mondta el Nicole Kirkwood, a detroiti rendőrség szóvivője szombaton.

A lövöldözés helyi idő szerint pénteken, éjfél előtt történt, miközben rendőrtisztek próbáltak megfékezni többtucatnyi tüntetőt – ismertette Kirkwood. A szóvivő szerint rendőrtisztnek nem volt köze az incidenshez – írja az MTI.

Az áldozat egy 19 éves fiatal férfi.

Az este folyamán egy detroiti rendőrparancsnok kórházba került, mert megdobták kővel. A zavargások alatt számos tüntetőt őrizetbe vettek. A rendőrség szerint sokan nem is helyiek voltak.

Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amiért hétfő este egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt. A négy rendőrt még kedden elbocsátották.

Legnépszerűbb cikkeink