Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Novák Katalin: 10 év után Magyarország megint bízik a kormány munkájában

Létrehozva:

A családügyi Emmi-államtitkár a Le Figarónak adott interjút, és azt is elmondta, éppen elég sokáig fosztottak meg minket a demokráciától ahhoz, hogy ne kérjünk leckét ebben a kérdésben.

Amikor 2010-ben a Fidesz másodszor is kormányzati szerepbe került, a mély politikai, gazdasági és erkölcsi válságban lévő Magyarország lakossága megint megtanult bízni a kormány munkájában, és újra felfedezte a stabilitást és a biztonságot – idézte pénteki számában a Le Figaro című francia napilap Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, amit az MTI szemléz.

Pontosan tíz éve került hatalomra Orbán Viktor második kormánya, a francia napilap ennek alkalmából terjedelmes cikkben összegezte az elmúlt tíz év magyar kormánypolitikájának eredményeit.

„Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta” – mondta a lapnak Novák Katalin, a Fidesz alelnöke. „Tíz évvel később eljutottunk oda, hogy

a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat.

Újra felfedezték a stabilitást és a biztonságot”.

„A nemzet, a család és a szuverenitás értékeit a politikánk középpontjába helyeztük ” – mutatott rá, aláhúzva, hogy ezek a pillérek az alaptörvényben is megtalálhatóak, amely

„hirdeti a család, a férfi-nő szövetség központi szerepét, és segíti a gyermekvállalást”.

A bíráló hangokra reagálva Novák Katalin megjegyezte: „A demokrácia alapvető érték a politikai családunk és a magyar társadalom számára. Éppen elég sokáig megfosztottak tőle bennünket ahhoz, hogy ne kérjünk leckét ebben a kérdésben.”

Legnépszerűbb cikkeink