Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Spórol, örököl, a szüleire támaszkodik az ember – mondja Lackner Csaba

Létrehozva:

Az MSZP-ből azóta kizárt önkormányzati képviselőt most azért kereste meg a 24.hu, mert Gajda Péter kispesti szocialista polgármester korábban azt mondta, hogy Lackner azoknak a családi kedvezményeknek köszönhetően épített házat és vásárolt terepjárót, melyeket a kormány biztosít.

Lackner Csaba volt az, aki a tavaly megjelent felvételeken egy fehér port tartalmazó zacskóval azt mondja, hogy aki nem keres meg a kerületi politikában évi százmillió forintot, az „hülye”. A volt képviselő a internetes portálnak adott válaszában megerősítette Gajda szavait:

„Minden ember szokott spórolni, minden ember örökölhet, minden embernek lehetnek szülei. Ezek mind olyan használható források, amiket az ember családon belül alkalmazni tud.”

A volt képviselő négy gyermek édesapja, így több, nagycsaládosoknak járó állami kedvezményt is igénybe tudott venni a házépítés és az autóvásárlás esetében is. Emellett elmondta, hogy hitelfelvétel és családi segítség is áll a vásárlások mögött.

A kispesti ház építésekor igénybe vették a kétszer tízmillió forint állami támogatást, valamint az ötmillió forint adó-visszatérítési kedvezményt – ezt az ingatlan tulajdoni lapja is alátámasztja. Miként Lackner mondta, ezáltal az ingatlanépítés költségének kétharmada támogatásból lett fedezve.

Legnépszerűbb cikkeink