Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bérlakások építését ösztönzi a kormány az elhanyagolt ipari területeken a fővárosban

Létrehozva:

Fürjes Balázs államtitkár szerint a kormány elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építését próbálja elősegíteni 5 százalékos áfával, gyorsabb engedélyeztetéssel.

A kormány elfogadta a rozsdaövezeti területeken elérhető árú új lakások építését ösztönző városi otthonteremtési programot – közölte a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján, amit az MTI szemlézett.

A kormány döntése alapján a rozsdamezős területeken épülő új lakások vásárlásának áfája 5 százalékra csökken és gyorsabb lesz az engedélyezés, az építkezések megvalósítása.

Fürjes Balázs elmondta: a kormány az elérhető, megfizethető árú és bérleti díjú, új városi lakások építésének ösztönzése, építőipari munkahelyek teremtése és megmentése, valamint a lepusztult városi rozsdaövezeti területek megújítása érdekében hozott döntéseket és tesz javaslatot a parlamentnek.

Azt javasolják az Országgyűlésnek, hogy a szaktörvényben hozza létre a barnamezős akcióterület fogalmát, csökkentse 5 százalékra az itt épülő új lakások áfáját, legyen továbbra is áfamentes a lakásbérlet, és a kormányt hatalmazza fel, hogy az önkormányzatokkal egyeztetve jogszabályban állapítsa meg a barnamezős akcióterületeknek minősülő konkrét városrészeket – közölte az államtitkár.

Legnépszerűbb cikkeink