Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Újra lehet zenélni a vidéki vendéglátóhelyeken

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

A döntés anyagilag nagy könnyebbséget jelent a zeneszolgáltatóknak a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) szerint.

Egyelőre csak vidéken lehet élőzenével szórakoztatni a vendéglátóhelyekre betérőket, ugyanis Budapest két hét lemaradással még mindig a vidék után kullog a koronavírus miatt. Az MZTSZ elnöke, és az Előadóművészi Jogvédő Iroda újraválasztott elnöke, Gyimesi László levélben kérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tisztázza, a vendéglátóhelyek újranyitása magába foglalja-e a zeneszolgáltatás lehetőségét. Az elnök a levelében hangsúlyozta, hogy nagy gondot okoz a zenészeknek a munkájuk elvesztése, az engedélyezés pedig a kollégáknak munkát és megélhetést biztosítana.

Gulyás Gergely válaszában leírta, hogy a nem koncert, fesztivál, vagy más, a zenét mint főszolgáltatást nyújtó feltételek között a zenészek folytathatják a tevékenységüket.

Maga a kérdés azért is volt fontos, mivel vidéken június elsejétől meg lehet tartani a 200 főnél kisebb esküvőket egy vendéglátóhelyen, vagy szálláshelyen, amihez most már a zene is biztosított.

Legnépszerűbb cikkeink