Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Trump már nem szedi a WHO által is felfüggesztett szert

Létrehozva:

Állítja, semmi baja nem lett a hidroxi-klorokintól.

Donald Trump már nem szed hidroxi-klorokint – ezt maga az amerikai elnök jelentette be egy jobboldali televíziónak adott hétvégi interjújában, amely hétfőn kapott országos nyilvánosságot, írja az MTI. „Abbahagytam, épp most hagytam abba” – mondta Trump a Sinclair televíziónak, hozzáfűzve, hogy semmi baja nem lett a vitatott gyógyszertől.

Ez azért is jó hír, mert a WHO épp hétfő este jelentette be, hogy felfüggeszti a gyógyszer tesztjét egészségügyi kockázatok miatt.

Az amerikai elnök május 18-án mondta el a médiának, hogy pár héttel korábban hidroxi-klorokint kezdett szedni azért, hogy ha megfertőződne az új típusú koronavírussal, akkor enyhébb tünetekkel kelljen csak megbirkóznia.

Nancy Pelosi demokrata párti házelnök akkor a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva kiemelte: ő nem használna olyan szert, amelyet a tudósok nem javasolnak. Trumpnak is melegen ajánlotta, hogy hanyagolja ezt a gyógyszert.

A hidroxi-klorokint malária és egyes súlyos autoimmun betegségek – mint például a reumatoid artritisz vagy a lupusz – kezelésére adják. Noha az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) az esetleges súlyos mellékhatásai miatt nem tanácsolja az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű betegség kezelésére, több amerikai kórházban használják, közismert színészeket és közéleti személyiségeket kezeltek az orvossággal.

Legnépszerűbb cikkeink