Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Egy hónap után válaszolt az Operatív Törzs az MSZP-nek, a párt vizsgálóbizottságot akar

Létrehozva:

Az MSZP elnöke cinikusnak érzi az Operatív Törzs sorait, és úgy gondolja, hogy nem kapott valódi választ a kérdéseire. A párt parlamenti vizsgálóbizottságot akar a kórházi ágykiürítésekről. 

Tóth Bertalan pártelnök saját Facebook oldalán osztotta meg, hogy április 20-án küldte el a kórházi ágyak kiürítésével kapcsolatos kérdéseit az Operatív Törzsnek, azonban azokra ez idáig nem kapott választ. Mindezt tette azért, mert bár a kórházak tudták a választ a kérdéseire, nem nyilatkozhattak.

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője úgy nyilatkozott, hogy Tóth kérdései nem bonyolultak, a kért adatokból semmi nem titkos, és személyesen garantálja, hogy azokat meg fogja kapni.

Rétvári Bence államtitkár egy nappal később, április 28-án szintén kijelentette, válaszolni fog. Tóth meg is kapta azokat, de ahogy fogalmaz, nehéz szavakat találni rá, érdemi válasz nincs benne egyetlen kérdésre sem, csak ennyi: „Minden olyan állítást visszautasítunk, hogy a kórházi ágyak előkészítésével kapcsolatos döntések betartása a betegek egészségét vagy életét veszélyeztette volna.”

„Talán a dühítő szó írja le legjobban az érzéseimet, amikor ezeket a cinikus sorokat olvastam” – írja az MSZP elnöke, majd hozzátette, hogy ezek a kérdések nem maradhatnak megválaszolatlanul, ahogy a 33 éves esztergomi édesanya értelmetlen halála sem, ezért az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi.

Security Check Required

No Description

 

Legnépszerűbb cikkeink