Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vitézy: semmi szükség nincs parkolóra a Városligetben

Létrehozva:

A Főváros legfrissebb javaslatában benne van egy 700 férőhelyes parkoló is a Biodóm mellé, írja Vitézy Dávid. A főváros viszont arról ír, hogy lecsökkentik a parkolószámot.

„Úgy tűnt, hogy a Városliget autómentesítése kapcsán teljes egyetértés alakult ki a Kormány és a Főváros vezetése között az elmúlt hónapokban” – írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.  A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója csalódottan vette tudomásul, hogy a legfrissebb javaslat szerint a Főváros mégis tervez egy 700 férőhelyes parkolót az állatkert mellé.

A főváros meg akarja változtatni a Városliget beépítését meghatározó Városligeti Építési Szabályzatot (VÉSZ). Ennek alapján lehet felépíteni a Liget Projektet. Ezzel kapcsolatban kedden lesz online fórum, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes azt írja a Facebookon, a terv az, hogy – többek közt – lecsökkentik a parkolóhelyek számát: „A FÁNK részeként tervezett parkoló létesítmény esetében a korábban forgalmi szempontból meghatározott parkolási maximum érték (Pmax=1000) helyett javasolt lecsökkenteni a maximálisan javasolható parkoló számot (Pmax=700).”

Vitézy szerint nem való a Ligetbe ez a parkolóház, és közlekedési szempontból is aránytévesztés lenne a megépítése, hiszen majdnem akkora lenne, mint a Biodóm. A Dózsa György úton hamarosan átadnak egy 800 férőhelyes mélygarázst, és a Mexikói útra is terveznek egy nagy kapacitású P+R parkolóházat.

Legnépszerűbb cikkeink