Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nagy igény van a nyári gyermekfelügyeletre

Létrehozva:

Sok családnak gondot okoz, hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét a nyári szünetben.

A 14 év alatti gyerekeket nevelő szülők negyven százaléka venné igénybe a nyári táborokat – ismerteti a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért legfrissebb kutatását a Magyar Nemzet.

Mivel a járvány miatt sok szülő vett ki szabadságot, hogy vigyázni tudjon az otthon maradt gyermekére, nehézkessé vált számukra felügyelet megoldása a szünidő alatt. Nekik mindenképp könnyebbség, hogy június 16-tól már szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok. A 14 év alatti gyermekek felügyelete

  • a megkérdezettek 48 százalékának nem jelent majd gondot,
  • 25 százalékuk azonban arra számít, hogy komoly problémát fog okozni a gyermekek nyári elhelyezése.

Az otthoni, családon belüli megoldások mellett legtöbben a napközis táborokat vennék igénybe. A válaszadók 29 százaléka egyértelműen számít erre a lehetőségre, további 11 százalék pedig gondolkozik rajta. Ottalvós táborokba a megkérdezettek 16 százaléka küldené szívesen a gyermekét, 8 százalékuk pedig még nem döntött ebben a kérdésben.

A 14 év alatti gyermeket nevelő szülők több mint harmada számít a nagyszülői segítségre a szünidőben.

A szülők ötöde baráti, illetve rokoni támogatásban bízik,

fizetett külső segítséget viszont mindössze hat százalékuk venne igénybe, amennyiben az szükséges. A hat év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi, hogy igénybe veszi a gyermekfelügyeletet az újranyitó bölcsődékben és óvodákban.

Az iskolai oktatás befejezésének időpontja szokásos módon június 15., az általános iskolás gyermekek szüleinek harmada, a középiskolások szüleinek negyede ért egyet azzal, hogy június végéig még legyenek iskolai foglalkozások.

Legnépszerűbb cikkeink