Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A főváros nem akar parkolóházat a Biodóm mellé, vitatkozik Vitézyvel a Városháza

Létrehozva:

Vitézy Dávid bírálta a fővárost, hogy 700 parkolóhelyes parkolóházat akar építeni a Biodóm mellé. A főváros azt mondja, nem akarják megépíteni, csak az OTÉK értelmében kötelező helyet biztosítják mellette.

A főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé – reagált a fővárosi önkormányzat hétfő este közleményben a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak a Facebook-bejegyzésére, írja az MTI.

Közösségi oldalán Vitézy Dávid arról írt, hogy a Városligeti Építési Szabályzat módosítására készült friss fővárosi javaslatban ismét szerepel a Biodóm mellé tervezett 700 férőhelyes parkolóház, de szerinte semmi szükség nincs a Városligetben új parkolóház megépítésére.

A főváros az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a Biodóm mellé tervezett állatkerti parkolóházat egyáltalán nem tervezi megépíteni. A helyét azonban biztosítják, mivel az OTÉK (Országos Településrendezési és Építésügyi Követelmények) parkolási normatívája szerint ez a kormányrendeletben szabályozott kötelességük – írták.

„Ugyanakkor az előző városvezetés és a kormány megállapodásában szereplő 1000 helyet 700-ra csökkenthettük. Ha pedig a Fővárosi Nagycirkusz elköltözik a területről, a kötelező parkolószám tovább csökkenthető. Ehhez azonban kormánydöntésre van szükség” – olvasható az önkormányzat közleményében, és erre utalt Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is Facebook-bejegyzésében korábban.

Legnépszerűbb cikkeink