Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

62 ezer ember jelentkezett az ingyenes állami informatikai képzésre

Létrehozva:

A 8 hetes kurzus ingyenes, de további képzéseket igényel, hogy számottevő informatikai tudást lehessen szerezni vele.

Több mint 60 ezren jelentkeztek a nyolc hetes informatikai alapképzésre. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra összesen 61 886-an regisztráltak, áll az ITM közleményében, amelyet az MTI szemlézett.

A képzés a járvány elleni gazdaságvédelmi akcióterv része, amely segíti a munkahelyek védelmét és új munkahelyek teremtését. Az Újratervezés Program részvevői számára már elérhető a tananyag, a képzés egy online vizsgával zárul.

Az alapozó program állami infrastruktúrán keresztül valósul meg, európai uniós forrás felhasználása nélkül. A résztvevők számára a képzés teljesen ingyenes, sikertelen vagy el nem végzett záróvizsga esetén sem terhel senkit visszafizetési kötelezettség. A Gazdaságvédelmi Akcióterv célkitűzéseivel összhangban a kormány által életre hívott 8 hetes informatikai alapozó oktatás elsősorban azoknak kínál lehetőséget, akik a koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradtak, vagy idejük szabadult fel, fontolgatják az informatikai pályára lépést, esetleg digitális ismereteiket bővítenék, amelyet aztán a hétköznapokban és munkájuk során is hasznosíthatnak.

Legnépszerűbb cikkeink