Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Niedermüller a teraszok engedetlenségére: „Nem hagyom magam zsarolni”

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia Commons

Az erzsébetvárosi polgármester azt mondja, nem változott a nyitva tartási rendelet a teraszos helyeknek, eddig is be kellett volna zárniuk 10-kor este, csak ezt senki nem ellenőrizte. Zsarolni pedig nem hagyja magát.

Reagált a Facebookon Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester az új bulinegyedes teraszos nyitva tartásról szóló hírekre. A 24.hu megírta, többek közt úgy lehetnek nyitva a bulinegyedben a teraszos helyek, ha 22 órakor bezárnak – ezt a helyek túl korainak érzik, és protesztnyitvatartást terveznek.

Niedermüller azt írja: „Állítólag egyes vendéglátó-egységek tulajdonosai annyira fel vannak háborodva, hogy engedetlenségi mozgalmat kívánnak indítani. Hogy őszinte legyek, nem vagyok különösebben meglepve, hiszen ebben az országban nem szokás az objektív tájékozódás, annál elterjedtebb a hangulatkeltés. Éppen ezért hadd maradjak tárgyszerű: a teraszok nyitvatartását az erzsébetvárosi önkormányzat 2012. évi rendelete szabályozza. Ezen a rendeleten a jelenlegi önkormányzat egyetlen betűt sem változtatott.”

A rendeletben tényleg ott van a következő kitétel: „A teraszok 22 óra és az azt követő nap 06 óra között nem tarthatnak nyitva.” Ettől eltérő nyitva tartás legfeljebb 24 óráig kérhető, és számos hozzájárulást kell összegyűjteni hozzá.

A polgármester szerint annyit történt, hogy a rendelkezés betartását eddig senki nem ellenőrizte, most pedig fogják. „Akinek ez nem tetszik, az természetesen hirdethet engedetlenségi mozgalmat, de csöndben mondom, eddig sem engedtem semmiféle zsarolásnak, és ezután sem fogok.”

Legnépszerűbb cikkeink