Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ketten élték túl a pakisztáni repülőgép-szerencsétlenséget

Létrehozva:

Nem hárman, hanem csak ketten élték túl a karacsi repülőgép-balesetet. A gép letarolta a lakott területet, ahova zuhant, 25 ház áll romokban. Hajtóműleállásra gyanakodnak.

Ketten élték túl a pénteki pakisztáni repülőgép-szerencsétlenséget – tájékoztatott Szindh tartomány egészségügyi minisztériumának egyik szóvivője, Míran Juszaf szombaton, írja az MTI. Pénteken még három túlélőről számoltak be, mivel egy sérült helyi lakost is az utasokhoz számoltak. A pakisztáni légitársaság A320 típusú, Lahorból Karacsiba tartó járatán 91 utas és a nyolcfős legénység tartózkodott. A két túlélő Zaffar Maszúd bankigazgató és Halíd Serdíl vállalatvezető.

A mentési munkák tovább zajlanak a karacsi repülőtér közelében, a halottak azonosítása folyamatban van. A pilóta röviddel az ütközés előtt technikai problémákról számolt be az irányítótoronynak. A baleset pontos oka egyelőre tisztázatlan, de a rádióüzenet alapján hajtóműleállásra gyanakodnak.

Szemtanúk beszámolója szerint a repülőgép több kört leírt a levegőben, mielőtt lezuhant. A gép szinte letarolta a közeli lakónegyedet, 25 ház vált lakhatatlanná. A helyiek közül legalább 17-en sérültek meg, őket egy közeli kórházba szállították. Arsad Malik, a pakisztáni légitársaság (PIA) vezetője elmondta, hogy az utasszállító repülésre alkalmas állapotban volt, minden kötelező ellenőrzést végrehajtottak rajta, és a legénységet kiképezték a vészhelyzetek kezelésére. Malik független és transzparens nyomozást ígért. A repülésügyi minisztérium négytagú bizottságot küldött a helyszínre a baleset okát kivizsgálandó. Az Airbus közölte, hogy segítséget nyújt a nyomozásban.

Pakisztán március közepén, a koronavírus-járvány terjedését lassítandó leállította a légi forgalmat. A belföldi járatokat ezen a héten, nem sokkal a ramadán böjti hónap végét jelző többnapos ünnep előtt indította újra, egyebek között azért, hogy az egymástól sokszor messze élő családtagok ezekben a napokban együtt lehessenek. Nemzetközi járatokat a hónap végéig nem indítanak.

Legnépszerűbb cikkeink