Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Aranytömböket talált két francia unatkozó fiú a karanténban

Létrehozva:

Képünk illusztráció.

Megpróbálták elfoglalni magukat a karantén idején, ami olyan jól sikerült, hogy kisebb vagyonnal jutalmazták a családot.

Kerti kunyhót akart építeni a karantén alatt a két tízéves gyerek a Párizstól körülbelül 180 kilométerre lévő vidéki házukban, írja a 24.hu. A karantén bevezetésekor döntött úgy a család, hogy inkább vidéken vészelik át a nehéz időket. A Vendôme nevű kisvárosba, ahogy beköszöntött a jó idő a fiúk a kertben játszottak, ekkor jött a kunyhó ötlete, amihez apjuk engedélyezte, hogy elhunyt nagymamájuk régi lepedőit is felhasználják.

Ahogy a szekrényből kivették a textileket, két nehéz tárgy esett ki, amivel nem foglalkoztak, csupán mellékesen említették meg az apjuknak a dolgot. A férfi megkérte a fiúkat, hogy vigyék oda az említett tárgyakat.

A gyerekek ennek eleget is tettek, és kettő, egyenként egykilós aranytömböket vittek az apjukhoz, amiket a nagymama vett és rejtett el még 1967-ben, ez állt ugyanis a vásárlást igazoló dokumentumban, ami a tömbök mellett volt.

A férfi egy aukciós házra bízta a tömböket, amelyek összesen körülbelül 28 millió forintot érhetnek, de a koronavírus-járvány miatt még többe is kerülhetnek. Egyelőre viszont nem adják el, kivárják, hogy valaki 35 milliót adjon értük.

Legnépszerűbb cikkeink