Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Rasszista megjegyzést tett a séf, elvették éttermétől a Michelin-csillagot

Létrehozva:

Pixabay

A korlátozások utáni újranyitáskor tett egy megjegyzést a kínaiakra Jean-Claude Bourgueil, aki Düsseldorfban dolgozik. A város polgármestere is tiltakozott.

Megfosztották Michelin-csillagától Jean-Claude Bourgueil sztárszakács rasszista kijelentése miatt az általa vezetett Im Schiffchen nevű düsseldorfi éttermet, írja az MTI. A Michelin-kalauz online kiadásában már törölték az étterem nyújtotta magas minőséget elismerő csillagot. „Elfogadom a döntést, remélem, hamarosan visszaadják” – reagált a történtekre a séf.

A 73 éves Bourgueil a Facebook közösségi oldalon jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt korábban bezárt étterem újra megnyílik. Üzenetében azonban azt is írta: „A kínaiakat nem látjuk szívesen!”

A nagy felháborodást keltő bejegyzés azóta eltűnt a Facebookról. A séf a dpa német hírügynökségnek azt mondta, írásával a kínai „diktatórikus kormánnyal és a hatalommal” szembeni kritikáját akarta megfogalmazni, de „nem tenné meg újra”.

„Nem tűrjük el, hogy az ázsiai származású düsseldorfiakat a koronavírus-járvány miatt rasszista sértések érjék vagy diszkriminálják őket. A vírus nem kínai jelenség” – fogalmazott közleményében Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere.

Legnépszerűbb cikkeink