Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsonyék élőzésbe kezdenek, Krizsó Szilvia vezeti az első adást

Létrehozva:

Krizsó Szilvia / Fotó: Derzsi Elekes Andor/Wikipedia

A műsorvezető nemrég azt mondta: nem vágyik már rá, hogy politikusokkal beszélgessen. És végül is a klímakutató és az urbanista vendég mellett a premieren csak egy politikus lesz: a polgármester.

Élőzésbe kezdenek Karácsonyék: a főváros felébresztéséről indítanak beszélgetéssorozatot, amit a városháza Facebook-oldalán közvetítenek élőben. Az első, Újranyit a város című rész már csütörtökön kora délután jelentkezik is, a műsornak három vendége lesz:

  • Karácsony Gergely főpolgármester,
  • Ürge-Vorsatz Diána klímakutató
  • és Polyák Levente urbanista.

A premieradást Krizsó Szilvia moderálja.

A Pulitzer-emlékdíjas újságíró, műsorvezető szerepe abból a szempontból meglepetés lehet, hogy már hét éve nem vezet közéleti műsorokat, de szabadúszó újságíróként például közös videósorozatot csinál Náray Tamás divattervezővel, íróval, valamint üzletemberekkel készít beszélgetős podcast-sorozatot, aminek elindulása kapcsán alig három hónappal ezelőtt interjúzott vele a 24.hu. Krizsó akkor azt mondta, már nem érdeklik a politikai műsorok, ezért nem is vállal ilyen feladatot. Hogy miért, arra ezt válaszolta:

„Mert amikor eljöttem az MTV-től, akkor egy életre leszámoltam a politikai újságírással, és ehhez nem csak elvi okokból tartom magam.
Egy percig sincs olyan vágyam, hogy beüljek egy stúdióba politikusokkal beszélgetni. Megcsömörlöttem attól, ami zajlik.”

Első ránézésre ez a műsor sem a politikai tartalmú Facebook-élőzések számát fogja gyarapítani elsősorban, mert habár Karácsony Gergely kétségtelenül politikus, de mellette Ürge-Vorsatz Diána és Polyák Levente személyében két szakértő vendéget kérdez Krizsó Szilvia.

Arról egyelőre nem találtam infót, hogy a következő részekben is ő lesz-e a moderátor, vagy adásonként más-más ül a helyére, valamint azt sem tudni még, hogy hányszor és milyen időközönként jelentkezik majd a sorozat.

Legnépszerűbb cikkeink