Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Felfüggesztették a DK költségvetési támogatását, a pártigazgató szerint ez örök életre is szólhat

Létrehozva:

A DK 2018 novemberében leégett pártirodája / Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook

Az Állami Számvevőszék addig nem enged, amíg a párt helyre nem állítja törvényes gazdálkodását és be nem mutatja a szükséges dokumentumokat – amelyek egyébként elégtek a pártirodát felemésztő két évvel ezelőtti tűzben.

Holman Magdolna az ellenzéki párt 2017-2018. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről szólva azt mondta, a Demokratikus Koalíció (DK) nem igazolta az időszakról közzétett adatok valódiságát: pénzügyi kimutatásai nem adnak megbízható és valós képet a párt bevételeiről és kiadásairól, a valótlan pénzügyi kimutatások közzétételével a párt a saját tagságát is megtévesztette.

A számvevőszék tájékoztatta a DK elnökét arról, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolnia a párt törvényes gazdálkodásának helyreállítását. Amennyiben a DK ennek eleget tesz, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését.

Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója közleményben reagált a felfüggesztés hírére. „A volt fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által irányított (Párt)Állami Számvevőszék ismét megtette a feladatát, amit a hatalomtól kapott. Ma reggel bejelentették, hogy azért, mert a DK központi irodájában elégett számlákat nem tudtuk bemutatni, felfüggesztik a párt állami támogatását, ráadásul mindaddig, amíg ezeket be nem mutatjuk. És mivel ezek a számlák – bármennyire is hallgat erről a Fidesz által megszállt állami szervezet – valóban elégtek a tűzben, és ezeket ezért soha nem is fogjuk tudni bemutatni, a DK állami támogatásának megvonása akár örök életre is szólhat” – írta a pártigazgató.

Hozzátette: a DK minden jogi lehetőséget megragad annak érdekében, hogy bebizonyítsa, az ÁSZ eljárása törvénytelen.

Security Check Required

No Description

 

Legnépszerűbb cikkeink