Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Eltűnt a koronavírus a fertőzött anyák csecsemőiből Indiában

Létrehozva:

Száznál is több fertőzött kismama szült Indiában, Mumbai egy kórházában, de a babák egészségesek voltak, a vírus eltűnt belőlük.

Több mint száz egészséges gyermek született új koronavírussal fertőzött anyáktól a nyugat-indiai Mumbai egy kórházában. India pénzügyi és szórakoztatóipari központja mintegy 24 ezer fertőzöttel és több mint 800 halálozással a koronavírus-járvány gócpontjává vált a dél-ázsiai országban.

A múlt hónapban született 115 csecsemő közül csupán háromnál mutatták ki kezdetben a koronavírust, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést – adta hírül a BBC, amit az MTI szemlézett. A kórházban meghalt két koronavírusos anya, egyikük még gyermeke megszületése előtt. A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel segítették a világra a gyermeket az orvosok, míg másik felük természetes módon szült – közölte az intézmény. A babák közül 56 fiú és 59 lány.

A kórházban szült 22 anyát más egészségügyi intézményekből irányították át. Az orvosok nem tudják, hogy ők még otthonukban, valahol kültéren vagy a másik kórházban fertőződtek-e meg a vírussal. A Covid–19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy 40 személyes speciális osztályon.

(Nyitóképünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink