Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Minden jelenlévő vadász fegyverét lefoglalták a halálos baleset után

Létrehozva:

Valószínűleg senkit sem visznek előzetesbe.

A fegyverek ürítése közben történt az újfehértói halálos vadászbaleset – írja a Magyar Nemzet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrök szerint az egyik fegyver csövében szabálytalanul benne maradt a töltény, tulajdonosa viszont nem szabályosan, semleges irányba fordította a puskája csövét.

A puska elsült, a lövedék pedig szerencsétlen módon a település irányába süvített el, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán tartózkodó férfit találta lapockán.

A lap szerint a vadászat minden résztvevőjének fegyverét lefoglalták, és ballisztikai, fegyvermesteri, orvos- és vadgazdálkodási szakértők bevonásával keresik a felelősöket.

A hatályos büntető törvénykönyv szerint a vadászat során elkövetett fegyverrel kapcsolatos törvénysértés egy sportvadász esetében is ugyanazzal a jogkövetkezménnyel jár mint egy hivatásos vadőrnél, az eset minősítése foglalkozás körében elkövetett bűncselekményre változhat.

A gondatlanság viszont nem feltételez sem bűnismétlést, sem elrejtőzést, sem tanúk befolyásolását a lehetséges gyanúsított részéről, ezért a rendőrség nem tervez az ügyben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést a gyanúsítás közlését követően.

A segítségére sietők először azt hitték, a férfi infarktust kapott, csak később vették észre a golyó ütötte lyukat a ruháján, mivel a lőtt seb nem vérzett – erősítették meg belügyi források szon.hu információját a Pesti Hírlapnak. A lövedék egy nagyobb érbe fúródott, és a szegycsontban állt meg.

Az lap úgy értesült, hogy a baleset a fegyver kipróbálása közben történte. Egy helyi forrás szerint „a településen az a hír járja, hogy három helyi vadász azért ment ki az erdőbe, hogy egyikük új, több millió forintot érő vadászpuskáját kipróbálják, és az egyik próbalövés során kilőtt golyó találhatta el két kilométerrel távolabb a férfit”.

Legnépszerűbb cikkeink