Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Zsiráfok közt veled lenni: autós szafaripark nyílt Szadán – videó

Létrehozva:

Szerdán már látogatható a nemzeti cirkusz és Richter Flórián Cirkusz, ahol zebmárokat is láthatunk. Kabrióval tilos a látogatás.

Elsőként nyílt meg Magyarországon autós szafaripark a Pest megyei Szadán. A parkban zsiráfok, elefántok, tevék, lovak és egyéb állatok mellett zebmárokat is lehet látni, ami a zebra és a szamár utódja. A mintegy száz állat a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz állományát fogja egybe egy 5 hektáros területen.

A parkba kizárólag zárt tetejű autóval lehet bemenni, és mintegy fél órás autóúttal elérhető Budapestről. A parkba egyszerre csak korlátozott számú látogatót engednek be, ezért látogatás előtt kötelező online regisztrálni a Magyar Nemzeti Cirkusz weboldalán. Legfeljebb egy óráig csodálhatjuk az állatokat, és csak a kijelölt útvonalon haladhatunk.

Ifj. Richter József szerint korábbra tervezték a megnyitást, azért halasztották, hogy semmilyen szabály, biztonsági előírás ne kerülje el a figyelmünket. „Mivel hazánkban eddig nem volt ilyen jellegű szolgáltatás, összetett feladat volt feltérképezni a lehetőségeket” – mondta a cirkuszigazgató az MTI-nek.

Security Check Required

No Description

Az 1990-es években csoportos kirándulásokat szerveztek többek között Magyarországról is, hogy Ausztriában láthassák a gänserndorfi szafaripark különleges és egzotikus állatait. A létesítmény a csökkenő érdeklődés miatt a 2000-es években már nem tudta fenntartani önmagát, pedig abban a parkban 850 állat élt. A gänserndorfi szafariparkot 2004-ben zárták be.

Legnépszerűbb cikkeink