Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Operatív Törzs: „Kérünk mindenkit, tartsák be a védelmi intézkedéseket!”

Létrehozva:

Korai lenne még a tanulságok levonása Müller Cecília szerint. Bár a kijárási korlátozások megszűntek, mindenkit fegyelmezettségre int az Operatív Törzs.

Az adatok, így az elhunytak számának és arányának komplex elemzése, értékelése a járványt követően történhet meg – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs szerdai online sajtótájékoztatóján, amelyet az MTI szemlézett. Müller Cecília azt mondta, az elmúlt napon hárman, a járvány kezdete óta 470 hunytak el, jellemzően idős krónikus betegek, elenyésző kisebbségük az, aki nem szenvedett alapbetegségben. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy 33 idősotthonban 110-en haltak meg olyanok, akik igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak.

Az elmúlt nap 42-vel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, a járvány kezdete óta 3598 pozitív esetet tartanak nyilván. Továbbra is Budapesten a legmagasabb, 97,6 a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma – közölte a tisztifőorvos.

A védelmi intézkedések betartására kért mindenkit a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta: hétfőtől Magyarország egész területén megszűntek a kijárási korlátozások, „mégis kérünk mindenkit, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, a jogszabályokban meghatározott védőtávolságot”. Közölte: már 1062-en regisztráltak a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra; jelenleg az aktív felhasználók száma 784.

Legnépszerűbb cikkeink