Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ombudsman: Senki közvetlen érintett nem fordult hozzám a kórházi hazaküldés ügyében

Létrehozva:

Kozma Ákos alapjogi biztos szerint a korlátozások szükségszerűek és arányosak voltak, de folytat vizsgálatokat.

Az elmúlt hónapokban a szabadidős tevékenységeink korlátozás alá kerültek: a csoportos találkozás, a frekventált helyek látogatása veszélyesnek számított. Többek között erről beszélt Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Kozma elmondása szerint sok érdeklődés futott be hozzá, többek között a veszélyhelyzetben gyűjthető adatokról, a védőfelszerelések drágulásáról, a nyári táborok megtartásáról is érdeklődtek. Sok helyre látogatott el személyesen a korlátozások ideje alatt, járt az Operatív Törzs ügyeleti központjában, a kiskunhalasi mobil járványkórházban, a rendőrség, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Honvédség intézményeiben is.

Az ombudsman elmondta:

egyetlen beteg, vagy annak hozzátartozója sem fordult a hivatalhoz azzal, hogy bár állapota ezt nem indokolta volna, mégis hazaküldték.

Országgyűlési képviselők, aktivisták, és különböző szervezetek viszont megkeresték.

És azt is bejelentette:

Jelenleg több átfogó, illetve egyedi vizsgálat van folyamatban, de eljárási gyakorlatunk értelmében ezek részleteiről csak a jelentés kiadásával nyújtok majd tájékoztatást.

Az interjúból azt is megtudhattuk, hogy az érettségikkel kapcsolatban sem érkezett panasz az ombudsmanhoz.

Legnépszerűbb cikkeink