Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Jobbik kizárná Varga-Damm Andreát, miután megszavaztatta a párttal a nemzetbiztonsági salátatörtvényt

Létrehozva:

Forrás: Dr. Varga-Damm Andrea/Facebook

A Hvg.hu információi szerint a mai elnökségi és frakcióelnökségi ülésen vitatják meg a képviselő sorsát.

A Jobbik parlamenti frakciója megszavazta azt a salátatörvényt, amellyel felhatalmazták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatot, hogy gyakorlatilag mindent megtudhasson egy adott állampolgárról, a rendőrök pedig az ártatlanul meggyanúsítottak adatait is 20 évig őrizhetik.

A Jobbik megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló törvényt, pedig nem ért egyet vele

A párt elismerte a tévedését, Varga-Damm Andreát már le is fokozták. Az Országgyűlés elfogadta az állami megfigyelőrendszerről szóló 282 paragrafusból álló salátatörvényt. A Jobbik utólag beismerte, hogy tévesen szavazták meg – írja a Magyar Hang. A lap a Veszpresszóra hivatkozva azt írja, Varga-Damm Andrea, a honvédelmi bizottság alelnöke volt a téma felelőse a Jobbik frakciójában, […]

A téma felelőse Varga-Damm Andrea volt a Jobbiknál, aki a Hvg.hu forrásai szerint nem tájékoztatta megfelelően a pártot a törvényjavaslat tartalmáról, ezért nyomhattak igent a szavazásnál a Fidesszel együtt. A képviselő volt korábban a parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke is, de a helyére a Jobbik Lukács László Györgyöt ültetné a jövőben.

A lap úgy tudja, hogy a pártvezetés ezt nem tartja összeegyeztethetőnek a párttagsággal, ezért a szerda délutáni elnökségi és frakcióelnökségi ülésen megvitatják Varga-Damm kizárását.

A szavazásért a Jobbik szerda reggel közleményben kért elnézést, azt írták, hibáztak a 282 paragrafusból álló salátatörvény megszavazásakor.

Varga-Damm korábban a közösségi oldalán arról írt, hogy ezt a törvényt akkor is megszavazta volna a kétharmad, ha a Jobbik nem szavaz velük, illetve szerinte a törvény nem ad korlátlan felhatalmazást a törvény a szakszolgálatoknak. Azonban a képviselő később ezt a bejegyzését törölte.

Legnépszerűbb cikkeink