Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

45 ezer munkavállaló megtartását támogatta a kormány

Létrehozva:

A munkahelyvédelmi bértámogatás során a vállalkozások arra pályázhatnak, hogy csökkentett munkaidőben tudják foglalkoztatni munkavállalóikat 3 hónapon keresztül. Így is 72 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma egy hónap alatt.

A kormány továbbra is azon dolgozik, hogy minél több munkahelyet megvédjen, ennek érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programokat indított, áll az ITM közleményében.

A munkahelyvédelmi bértámogatási programra jelentkezők száma május eleje óta ugrásszerűen nő, a legfrissebb adatok szerint már több mint 8 ezer vállalkozás adott be kérelmet.

A Gazdaságvédelmi Akciótervben biztosított lehetőség mintegy 105 ezer embernek és családjaiknak segít a munkahelyek megőrzésével – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A legtöbb támogatást Fejér, Pest, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun megyéből igényelték. Eddig közel 45 ezer munkavállaló támogatásáról született kedvező döntés. A támogatást a munkavállalóknak közvetlenül folyósítja a kormányhivatal a hónap elején, ez több esetben már meg is történt azok számára, akik áprilisban nyújtották be kérelmüket.

Közben az áprilisi adatok szerint összesen 72 ezerrel nőtt azok száma, akik hivatalos álláskeresőként regisztrálták magukat március óta, erről itt írtunk részletesen.

Az igénylést a cégek a veszélyhelyzet végét követő egy hónapig tudják benyújtani a területileg illetékes kormányhivatalokhoz. A munka.hu oldalon minden információ megtalálható, az igényléshez mindössze egy egyoldalas beadványt kell kitölteni.

A fejlesztési és innovációs munkakörökben dolgozók közül eddig majdnem 600 vállalkozás élt a lehetőséggel. A támogatás 9200 magasan képzett mérnök, kutató, informatikus megtartását tette lehetővé.

Legnépszerűbb cikkeink