Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Továbbra is telefonon kell bejelentkezni az orvoshoz – hangsúlyozta az Operatív Törzs

Létrehozva:

A keddi online sajtótájékoztatón a munkavédelmi bértámogatás, az egészségügyi ellátás újraindítása és a házi karantén applikáció került szóba – tudósít az MTI.

Az Operatív Törzs keddi, online sajtótájékoztatóján Bodó Sándor, Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkár elmondta, hogy továbbra is hatalmas az érdeklődés a munkahelyvédelmi bértámogatási programra, mi több, jelentősen megnőtt a jelentkezők száma. Eddig több mint 7200 vállalkozás adott be pályázatot, amelyek eredményeképpen több mint 95 ezer embernek tudtak segíteni abban, hogy megmaradjon a munkahelye. Hozzátette:

három hónapra átlagosan 167 ezer forint támogatást tudnak biztosítani egy dolgozónak.

Az adatokból az is kiderül, hogy a legtöbb támogatási igény a feldolgozóiparból, a turizmus-vendéglátásból, a kereskedelmi ágazatból, a gépjárműjavításból, valamint a szállítás-raktározás ágazatból érkezett.

Müller Cecília országos tisztifőorvos figyelmeztetett, hogy

valamennyi egészségügyi ellátás csak előzetes, telefonos bejelentkezés után vehető igénybe,

mivel a járványügyi szabályok betartása csak így lehetséges. Miként mondta, az új egészségügyi szolgáltatások újbóli elindulásával néhány intézményben tumultus alakult ki.

Kiss Róbert rendőr alezredes kihangsúlyozta, hogy már 737-en használják a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazás. Ismertette azt is, hogy jelenleg 10 394 házi karantén van érvényben. Az elmúlt 24 órában a rendőrök helyszíni ellenőrzés során 31 esetben tapasztalták a magatartási szabályok megszegését. Tájékoztatott arról is, hogy szerdán megnyílik Győr-Moson-Sopron megyében a zsirai határátkelő, amelyet 5 órától 21 óráig használhatnak a személyforgalomban.

Legnépszerűbb cikkeink