Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

VEKE: Újabb botrányos hiba a felújított orosz metrókocsiknál

Létrehozva:

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint 37 szerelvényből 18-nál látszik a hiba, ami életveszélyes is lehet, ha nem csinálják meg minél előbb.

Egy „gyanúsan konstrukciós hibát” fedeztek fel a szerelők a Kőér utcai járműtelepen. A VEKE a saját Facebbok oldalán tette közzé, hogy a járművek alatt található körülbelül hűtőszekrény méretű elektromos átalakítók egy vékony fém tartóelemre lettek felszerelve, amiken már repedések is jól láthatóak, mivel nem bírják a súlyt.

„Mondani sem kell mekkora balesetet tudna okozni, ha egy ilyen szekrény leszakadna egy kocsi aljáról menet közben… A BKV szerelői egyelőre acélhuzalokkal kötözik oda ezeket a szekrényeket az alvázhoz, ami persze sufnituning, de jelenleg nincs más lehetőség, mert az orosz gyártó szakemberei a járvány miatt mind hazamentek Moszkvába így nincs aki hozzányúljon érdemben.” – írja az egyesület, hozzátéve, hogy nemcsak a konzolok alulméretezettek, de a hegesztést is trehányul csinálták meg. A probléma 37 járműből 18-nál megtalálható, írja a VEKE.

VEKE

Nevezzük meg a meg nem nevezett forrást! „Ősszel új villamosjárat be… vezetését tervezi a BKK, a hármas metró középső szakaszának lezárásával összefüggésben – írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva az ittlakunk.hu.” Elképesztő, hogy mekkora a tudatlanság és mennyire nincsenek tisztában azzal, hogy az elmúlt évtizedekben milyen fejlesztések lettek kitalálva Budapesten.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink