Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hazugsággal vádolja egymást Kocsis Máté és Baranyi Krisztina

Létrehozva:

A ferencvárosi közösségi ház nem nem kapta meg a 400 millió forintos támogatást, amiből megújult volna. Kocsis Máté fideszes frakcióvezető szerint Baranyi Krisztina polgármester hibája miatt. Baranyi bocsánatkérést követel. Mindketten azt állítják, a másik hazudik. 

Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető szerint Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere maga kérte, hogy a József Attila-lakótelepi Közösségi Ház 400 millió forintos beruházása ne valósuljon meg. Korábban Baranyi arról panaszkodott, hogy a kormány megvonta a kerülettől ezt a forrást.

„Enyhén szólva is ízléstelen, hogy ezek után két hónappal másokat (elsősorban a kormányt és engem) okol a felújítás elmaradásáért” – írja Kocsis a Facebookon, majd idézve Baranyi korábbi Facebook-posztjából így folytatta: „Marad a romhalmaz – írta közösségi oldalán csalódottságot színlelve. – Hát marad, mert a polgármester asszony így akarta. A sánta kutyát is később érik utol…”

Baranyi Krisztina szintén Facebookon reagált Kocsis posztjára. A polgármester minden, a beruházással kapcsolatos levelezést feltöltött, ezekhez pedig hozzáfűzte: „Várom a bocsánatkérést és a közbenjárására letiltott 400 millió forint visszaadását a ferencvárosiaknak.”

Az első beruházással kapcsolatos levelet február 18-án küldte a Belügyminisztérium. Ebben leírják, hogy az önkormányzat 400 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást kap a József Attila-lakótelepi Közösségi Ház felújítására.

Baranyi a válaszában leírta, hogy az említett épület osztatlan közös tulajdonként működik, amelyben állami, önkormányzati és magán kézben lévő lakások is vannak. Hozzáteszi, hogy a „munkálatok csak az önkormányzati tulajdont érinthetnek, ezért a közös tulajdont érintő felújítási munkálatok esetén a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat szükséges, illetve a többi tulajdonosnak a tulajdoni hányadának megfelelően viselnie kell a költségeket”.

Emiatt csak az önkormányzati tulajdon felújítása fizikailag kivitelezhetetlen. Baranyi ezért azt kérte a Belügyminisztériumtól, hogy e helyett az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő, rossz állapotú Dési Hubert István Művelődési Házra költhessék a 400 millió forintot. Ezt azonban a Belügyminisztérium a következő levelében elutasította, mivel a pénzt kizárólag a József Attila-lakótelepi Közösségi Ház felújítására szánták.

Következő, kétoldalas levelében Baranyi azzal érvel, hogy a két épület hasonló funkciót lát el, és ecseteli azt is, hogy a felújítást miért nem lehet megoldani az eredeti épületben. Erre azonban azt a választ kapta, hogy a közösségi ház „felújításának támogatása jogcíméből 400 millió forint átcsoportosításról rendelkezett a Járvány Elleni Védekezési Alap fejezet javára”.

Legnépszerűbb cikkeink