Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Feljelentette magát egy országgyűlési képviselő

Létrehozva:

Rémhírterjesztés miatt feljelentette magát a Jobbikból korábban kilépett Bencsik János országgyűlési képviselő. Célja, hogy kiderüljön, valóban használhatatlan egészségügyi felszerelés érkezett-e Kínából Magyarországra.

A független képviselő korábban egy videót késztett, amelyben azt állította: egészségügyi felszerelés címen valójában semmitől sem védő maszkok és ruházatok érkeztek Kínából. „A riportban bemutatott tényeket eddig senki nem tudta vagy akarta megcáfolni, ám ez nem akadályozta meg a Fidesz Facebook-trolljait, valamint az érintett fideszes kórházigazgatót, hogy hazugsággal és manipulációval vádoljanak meg” – írta a politikus vasárnapi posztjában.

„Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetője péntek este közleményt adott ki, amelyben »valótlan állításoknak« nevezi a riportban elhangzottakat. Ennek ellenére nincs tudomásom arról, hogy a három napja elérhető videóm miatt bárki feljelentett volna.

Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni. Hogy biztosra menjek, a levelet Polt Péter legfőbb ügyésznek címeztem, aki eddig sem habozott a Fidesz keze alá dolgozni. Ha tehát valóban hazugság mindaz, amit a videómban bemutattam, csak le kell folytatni a nyomozást, és kiderül az igazság. A mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani.

Ha viszont mindezek ellenére sem Ralovich úr, sem más nem tesz ellenem feljelentést, akkor azt beismerő vallomásnak fogom tekinteni. Ami azt jelenti, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen kevés védelmet nyújtanak ezek a védőeszközök a vírus ellen, és milyen veszélynek teszik ki magukat az ott dolgozó orvosok és nővérek.

Jelzem továbbá, hogy Kásler Miklóst politikai felelősként megnevezve pénteken én is megtettem a magam feljelentését foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény tárgyában. Ezt az ORFK a jogszabályok szerint illetékes Budapesti Rendőr-főkapitányság részére továbbította »további intézkedések megtétele céljából«” – zárja a bejegyzést Bencsik.

Legnépszerűbb cikkeink