Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint irreálisak a fizetések a magyar fociban

Létrehozva:

A több tízezer eurós fizetések nem indokoltak a teljesítmény alapján, mondta az MLSZ elnöke.

Interjút adott Csányi Sándor OTP- és MLSZ-vezér az Infostartnak. Ősszel jöhet a március 26-ról elhalasztott bolgár-magyar Eb-pótselejtező, erről később dönt az UEFA.

Előző MLSZ-elnöki ciklusáról szólva azt mondta, nem elégedett a 14 éves és annál fiatalabb focisták felkészítésével. Nem kapnak megfelelő alapanyagot a „nagyjából rendben” lévő akadémiák szerinte. Bevallotta, megválasztása után nem vették észre, hogy az utánpótlásban képzettebb szakemberekre van szükség.

Nem jött össze az NBI nézőszám-növelése sem, 2010-ben azt tűzte ki célul, hogy átlagban 10 ezer néző legyen kint a meccseken. Nem érti, miért van ez, mert a Magyar Televízió műsorai között a magyar válogatott után a magyar bajnoki meccsek a legnézettebbek. Szerinte az elmúlt években javult az NB I. színvonala, több az érdekes meccs.

Csányi arra számít, hogy a válság miatt ksiebb lesz a játékosok fizetése. Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában is nagyon sok klub küzd a fennmaradásért, sok szabad focista lesz. Szerinte a magyar bajnokságban irreálisak a fizetések, ötszörös különbség van legalacsonyabb és a legmagasabb átlagfizetést biztosító klub között.
„Meggyőződésem, hogy ma a magyar bajnokság teljesítménye alapján nem indokoltak a több tízezer eurós fizetések”.

Legnépszerűbb cikkeink