Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony: A kormány töketlen

Létrehozva:

A napvilágra került adatok alapján elkezdődhet Budapest újranyitása – nyilatkozta Karácsony Gergely csütörtök kora délután. A főpolgármester szerint az is nyilvánvalóvá vált, hogy a fertőzés a kórházakból került az idősotthonokba és ebben egyértelmű a kormány felelőssége.

Töketlennek nevezte csütörtök kora délutáni online sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely a kormányt azok után, hogy a Kormányinfón csak Pest megye újranyitását jelentette be Gulyás Gergely. Karácsony szerint az egyetemek által végzett kutatás alapján (csak nagyon kevesen lettek fertőzöttek) eljött az idő arra, hogy Budapestet is újranyissák.

A főpolgármester szerint a szerdán napvilágra került két adat alapján világossá vált, hogy milyen a koronavírus-járvány természete Magyarországon, ez pedig az alacsony átfertőzöttség és az a példátlan adat, hogy a fertőzések harmada kórházban történt.

Karácsony szerint nem véletlenül nem hozták nyilvánosságra az adatokat, hiszen abból kiderült volna a kormány felelőssége. Hozzátette: azzal, hogy a fideszes politikusok az idősotthonokra igyekeztek irányítani a figyelmet, csak a kórházi fertőzések magas számáról szerették volna elterelni, pedig az adatokból az is egyértelmű, hogy az idősotthonokba is a kórházakból került.

Legnépszerűbb cikkeink