Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Fürjes Balázs elismerte: a rendőrség „túlszaladt” a rémhírterjesztési ügyeknél

Létrehozva:

A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár rádióban reagált a kemény, de az ügyészség szerint alaptalan rendőri fellépésre.  

A Spirit FM vendége volt Fürjes Balázs államtitkár, ahol a rendőrség rémhírterjesztéssel kapcsolatos intézkedéseiről – Facebook-posztokért állítottak elő hajnalban leginkább ellenzékieket – is kérdezték – írja az ATV. Fürjes szerint

a rendőrség „túlszaladt” az ügyben, az ügyészség pedig megállapította a túlkapást, ez bizonyítja, hogy Magyarország jogállam.

Az államtitkár elmondta: igazságügyi kérdésekben az ügyészség és a bíróság kompetensek, így nem egy államtitkárnak, hanem az igazságszolgáltatásnak kell majd választ adni a Pesti úti idősotthon ügyére is.

A Pesti úti idősotthon ügyéről azt mondta, hogy az állami döntések esetében az államnak kell vállalnia a felelősséget, míg az önkormányzati fenntartásúaknál az önkormányzatnak. „Minden intézményben a fenntartónak kell vállalnia a felelősséget, nincs kettős mérce, a magyar kormány nagyon küzd ezzel szemben” – mondta az államtitkár.

Legnépszerűbb cikkeink