Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Sikeres vérplazma-terápia után levehettek egy 75 éves koronavírusos beteget a lélegeztetőgépről

Létrehozva:

A betegségen már átesettek vérét használják fel gyógyításra ebben a terápiában, a Semmelweis Egyetem további donorokat keres.

A 75 éves férfi még április 15-én jelentkezett a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályán, ahol koronavírussal diagnosztizálták, és egyéb, súlyos betegségei miatt már másnap lélegeztetőgépre került. A vérplazma beadásának köszönhetően azonban május 11-ére annyit javult állapota, hogy már lélegeztetőgépre sincs szüksége – olvasható a Semmelweis Egyetem honlapján.

A vérplazma-terápia lényege, hogy a már felgyógyult emberek vérében termelődött ellenanyagot használják fel a betegség leküzdésére. A 75 éves férfi április 27-én kapta meg a szérumot,

a beadást követő napokban hamarosan javultak a laboreredményei,

klinikai és lélegeztetési paraméterei, így megkezdhették a fokozatos ébresztését, és május 11-én véglegesen levették a gépről.

Az egyetem kéri, hogy annak érdekében, hogy még több szérumot állíthassanak elő és még több betegen segíthessenek, továbbra is várják a koronavíruson átesett, gyógyult páciensek jelentkezését. Elsősorban 18 és 60 év közötti, igazoltan gyógyult – tehát 5-6 hete tünetmentes – embereket keresnek. Jelentkezni az info@orthosera.com e-mail címen, vagy a 06-70-363-87-68-as telefonszámon lehet.

Legnépszerűbb cikkeink