Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Napokon át hörcsög lógott egy gólya csőréből

Létrehozva:

A hörcsög valószínűleg ráharapott a gólya nyelvére, és szájzárat kapott, aztán elpusztult, sikertelen mentés után a gólya maga oldotta meg a helyzetet.

Több napja közlekedett egy hörcsöggel a csőrében egy gólya Átányban – írta meg a heol.hu. A Bükki Nemzeti Park lapnak nyilatkozó területfelügyelője szerint a gólya éppen el akarta fogyasztani a hörcsögöt, amikor az ráharapott a nyelvére, és szájzárat kapott. A hörcsög azóta elpusztult, de a szájzár maradt, ezért a gólya továbbra sem tudott tőle megszabadulni.

A madár csőrének tövénél már gyulladás kezdett kialakulni, de ezen kívül életképes maradt, azonban befogni nem sikerült. A területfelügyelő a korábbi cikkben azt is elmondta, hogy ha annyira kimerült volna a madár, hogy nem képes ellátni magát, vagy ő és a társa nem tudnak kotlani a tojásokon, akkor mindenképpen begyűjtötték volna.

A jó hírt aztán a Mályi Madármentők hozták, akik már készenlétben álltak, hogy ha nőne a baj, akkor közbelépnek. De végül nem volt rá szükség, Facebook-oldalukon arról számoltak be, hogy ma reggelre a hörcsög eltűnt a gólya csőréből, a madár valószínűleg végül sikeresen, magától oldhatta meg a problémát.

Fotó: BNPI

Legnépszerűbb cikkeink