Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Láng Zsolt kapta az idei Libri irodalmi díjat – Grecsó Krisztián a közönségdíjas

Létrehozva:

Ötödik alkalommal adták át a Libri-díjakat, ezúttal rendhagyó módon: a kialakult helyzet miatt a díjátadót online lehetett követni a kiadó Facebook-oldalán.

A Libri irodalmi díjat 2020-ban Láng Zsolt regénye, a Bolyai kapta. „Az ifjabb Bolyai a regény címszereplője, a tizenkilencedik századi zseni, a matematika Mozartja, a zene Einsteinje, mert nemcsak a nemeuklideszi matematika megalkotása fűződik a nevéhez, hanem zeneelméleti munkáiban is korszakos felfedezéseket tett, melyeket a korabeli tudományos körök hitetlenkedve fogadtak. Miközben kibontakozik előttünk egy bonyolult apa-fiú kapcsolat, s tanúi lehetünk egy meg nem értett gondolkodó mindennapi tépelődéseinek, aközben a történet másik szálán épp az ő rendkívüli életét és kéziratos hagyatékát tanulmányozza napjainkban Láng Zsolt regényének író hőse, aki ösztöndíjasként egy svájci kolostorban tölti napjait” – olvasható a könyv fülszövegében.

A Libri irodalomi közönségdíjat Grecsó Krisztián, Vera című regénye kapta. A regény 1980-ban játszódik Szegeden, miként a fülszöveg mondja: „Vera az általános iskola negyedik osztályába jár, jó tanuló, jó sportoló. A papa a honvédségen dolgozik, a mama meg minden nap várja őt tanítás után. De Vera biztonságosnak hitt élete pár hét leforgása alatt megváltozik.”

Grecsó Krisztiánnal a Pesti Hírlap két interjút is készített korábban:

Az online díjátadót itt vissza is lehet nézni:

Libri irodalmi díjak 2020 – Díjátadó

Este hétkor várunk benneteket, hiszen kiderül, hogy mely szerzők kapják idén a Libri irodalmi díjakat! #büszkékvagyunkkortársainkra #libriirodalmidíj…

Legnépszerűbb cikkeink