Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A külügy 2,4 milliárdért venne autót magyar diplomatáknak külföldre

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Egymilliárdért kell kocsi az EU-n belülre, 1,4 milliárdért a közösségen kívülre.

Összesen nettó 2,4 milliárd forint keretösszegig rendelne gépjárműveket a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) – derült ki az európai közbeszerzési értesítőből a Népszava szerint.

Legfeljebb egy milliárd forint értékben vásárolnának szolgálati járműveket az Európai Unió tagországaiba, míg 1,4 milliárd forintért a közösségen kívüli államokba.

A minisztérium még április 4-én írta a ki a tendert, azaz már jóval a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet kihirdetése után. A KKM közép- és felső kategóriás autókat vásárolna a külképviseleteknek, azt pedig igen hosszan részletezik, hogy ki jelentkezhet a tenderre. Ennek alapján csak olyan cég vehet részt a pályázaton, amelynek az árbevétele ez előző három üzleti évben meghaladta az 500 millió forintot, valamint legalább nettó 250 milliós árbevételt ért el új autók eladásából. Emellett a jelentkezőnek referenciaként rendelkeznie kell legalább egy 50 millió forint feletti autóértékesítésre vagy lízingelésre vonatkozó szerződéssel.

(Képünk csak illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink