Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kovács Zoltán: Karácsony foglalkozzon csak az idősotthonaival

Létrehozva:

A kormány a bajban csak az összefogásra koncentrál – de a jelek szerint másra is marad energiája.

Karácsony Gergely főpolgármesternek azt javasoljuk, koncentrálja minden energiáját a főváros fenntartásában lévő idősotthonokra – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán, amit az MTI szemlézett. Kovács Zoltán a bejegyzésében hozzátette, az ottani halálesetek számának csökkenése a budapesti élet újraindításának feltétele.

Az államtitkár ismét kiemelte, hogy a koronavírus-járvány leginkább a fővárosi idősotthonokban terjed. Ennek – írta – az az oka, hogy a főpolgármester későn intézkedett, nem készítette fel a fővárosi idősotthonokat a járványra. Karácsony Gergely korábban kérdéseket küldött az Operatív Törzsről többek közt arról, miért kell Budapestre szállítnai az ország bármely részéről a kezelést igénylő koronavírusos betegeket.

Kovács Zoltán egy ábrát is megosztott. Ezen látható, hogy országszerte százan haltak meg koronavírusban idősotthonokban. A budapesti áldozatok száma 74, akik közül 65-en fővárosi önkormányzatok idősotthonaiban éltek. Csak a Pesti úti idősek otthonában 42-en haltak meg koronavírusban.

A Válasz Online-nak nyilatkozó Nyitrai Imre, az Orbán-kormány volt helyettes államtitkára viszont korábban rámutatott, az idősotthonokban a Kormányhivatalok kötelessége a védőfelszerelésekről gondoskodni. A szociális ágazat amúgy is rossz állapotban kapta a nyakába a járványt, és a kormány a mai napig nem kompenzálta őket.

Legnépszerűbb cikkeink