Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem szerencsét, élelmet hoznak most a kéményseprők

Létrehozva:

A kéményellenőrzések veszélyhelyzet miatti szüneteltetése alatt a fővárosi kéményseprők a rászorulók ellátásában vesznek részt. Március vége óta több, mint 4000 háztartásnak vittek élelmiszert és gyógyszert – közölte a főpolgármesteri hivatal.

„Az állampolgárok védelme érdekében a koronavírus fertőzések miatt a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzéseket Budapesten. Azonban a fővárosi kéményseprők továbbra is élet- és egészségvédelmi feladatokat látnak el. A járványügyi helyzetre való tekintettel a Társaság mintegy félszáz munkatársa március 23-tól a fővárosi szociális ellátásban vesz részt 32 gépjárművel. A kéményseprők a szociálisan rászorulók, az idősek és a vírus által fokozottan veszélyeztetettek részére élelmiszert, meleg ételt és gyógyszert juttatnak el.

A FŐKÉTÜSZ munkatársai május elejéig 4000 címre szállítottak ki már több tonna élelmiszert és melegételt, illetve gyógyszereket. A kéményseprők a szociális ellátásban való részvételt a polgármesteri hivatalok dolgozóival közösen, a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság koordinálása mellett a kéményellenőrzések újraindulásáig folyamatosan végzik” – olvasható közleményükben.

Legnépszerűbb cikkeink